Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
25.02.2019.
13:00 > 14:47
Stručna služba Pokrajinske vlade došla je do zaključka da Agencija za borbu protiv korupcije nije bila u pravu kad je predložila smenu prof. dr Petra Slankamenca, dosadašnjeg direktora Kliničkog centra Vojvodine.
  • jamb-NS

    01.03.2019 19:03
    a ko nebi
    Molim Vas iskreno recite ko nebi zaposlio svoje dete da može...
    Svi bi mi vrlo rado to radili samo kada bi bili na vlasti...
    Đžaba mi polemišemo o tome i to nam baš neće doneti ništa.
    Žalosno je što mi nemamo i ne možemo gde da se lečimo...Zdravstveni radnici needukovani, više od pola ima prekvalifikacije ...Ja kao majka ozbiljno bolesnog deteta sam do pre par godina sam nažalost kada treba da odem u Dečiju bolnicu išla ko u svoju kuću jer sam znala gde idem i ko će biti uz moje dete ... a sad svaki put strahujem . da li će moći da joj otvore venski put, ubace sondu i da ne nabrajam.
    Sestra Marija sa "opšteg " je to radila žmurećki i ne samo mom detetu nego i po ostalim odeljenjima u bolnici. Organizovala posao 24h kao od šale. U svakom trenutku je znala baš SVE.
    A sada sestrice , čast izuzecima koji su naravno njeni učenici morate vući za rukav da Vam daju terapiju, odvedu dete na pregled...Haos ..tuga...
  • Mile

    28.02.2019 11:09
    bez brige
    Nema sekiracije, pogresicemo i mi posle smene vlasti, pa cemo vam se izvinjavati.
  • Todor cacak

    28.02.2019 08:27
    Penzija
    I Radoš Milovanović direktor HI "Milan Blagojević" u Lučanima pre 20 godina stekao uslov za penziju. I dalje je direktor a radnici samo ginu. Nikad nije odgovarao, desna je ruka svakoj vlasti.
  • Gari

    27.02.2019 17:40
    uff
    Kako kod tebe nisu pogrešili,ti imaš grešaka još iz ZIGa,pa nikom ništa!!!!
  • "rtb bor"

    26.02.2019 09:38
    RAZLIČITI ARŠINI?
    Nije uvek isti aršin? Dva direktora u zdravstvu otišla u penziju, mada Mirović tvrdi da su vrsni stručnjaci. Baca im pepeo u oči. S druge strane RTB Bor vodio je Blagoje Spaskovski i sada radi , a ima 72 godine starosti. Vodio je RTB Bor do ambisa i propasti, tako da Vučić je molio i puzio pred kinezima i tako je spasio RTB Bor od bankrota, a svog poltrona rad mimo zakona, po onom narodnom: "Ko ima svoga ima i boga"!
  • /

    26.02.2019 09:17
    /
    @JAPAJA
    jeste ovo najveci problem u drzavi sa zdravstvenim sistemom koji se nalazi na poslednjem mestu rang listi
  • Dr

    26.02.2019 00:17
    Decija bolnica
    Objavljeno je da je Pokrajinski premijer Igor Mirovic rekao da je "dr Jovanović Privrodski razrešena sa čela Dečije bolnice na osnovu zahteva, te da je razlog odlazak u penziju ...Ona je uslov za penziju ispunila oktobra prošle godine".
    Na osnovu cijeg zahreva? Zahrev dr Privrodski je malo verovatan, ona je planirala da ostane jos 2 godine, a prosle godine je ispunila uslov za penziju, 65 godina starosti. Produzen joj je mandat, nakon toga. Znaci smenjena je, pre isteka mandata. Koji je razlog za to? Bilo bi dobro i posteno da se to objavi. Imenovana dr Antic je izvrsna! Nece joj biti lako, ali je verovatno usla u sve sa zeljom i nadom da ce unaprediti rad Instituta. Zelim joj srecu, pametna je!
  • JAPAJA

    25.02.2019 21:40
    tužno
    Ako Vam je to najveći problem..... vi ste srećni ljudi. Uživajte ......
  • Jovana

    25.02.2019 20:10
    Ima ih još takvi
    Pretresite malo opštinu Bač. Predsednik je i član saveta mz, zamenik takođe ima dve funkcije- nespojive naravno a uz to i ne dolazi na posao već radi u nekoj privatnoj firmi. U opštini mu pišu pluseve kao da je redovno bio, redovno "koristi godišnji" i dobija oho ho platu. Direktorica škole u Selenči ima bar tri funkcije, a ona iz Vajske je zaposlila sina.
    A ja posao nemam.
  • Alisa

    25.02.2019 19:23
    Kako da ne
    NA nasu zalost a zahvaljujuci postenim vladarima vec 20 godina svilekari ce biti pred penzijom za godinu dve..samo mi nije jasno ko ce leciti..Slankamenac pred penzijom...JOvanovicka pred penzijom..Ako zdravstvo ostane na manekenu i muzicaru iz Urgentnog onda smo bas ugasili totalno..i..sad nastavlja dr.Edita koja je vec 15 godina pomocnik direktora..A sto se decije bolnice tice tamo je pola bolnice pred penzijom ,lekari koji vrede su napustili to odavno ostali samo oni vlastoljubljivi medjusobno da se razresuju..a sestrinski kadar sa sve privatnim fakultetima i organizacionim naukama...jadni oni roditelji koji decu moraju da lece tamo.Jedna velika SRAMOTA i za drzavu i grad i pokrajinu..totalno...
  • Del Boy

    25.02.2019 17:51
    Déjà Vu.
    A sta bese ste obecali Gos'n Predsednice Pokrajinske Vlade onomad kada je nazalost POGINUO (prekticno ubijen, uz duzno POSTOVANJE prema preminulom i njegovoj porodici) pesak a vozio Vas ministar (NAMERNO malo "m") SLUZBENI auto, sam.... Koliko znam to ste veoma dobro zataskali.... isti ste kao i Vas Predsednik partije, samo obecavate i LAZETE... Nadam se da cete objaviti ovaj komentar i da ce nekad neko na nekoj konferenciji za stampu ili na gradjanskim protestima priupitati Vas za to.
  • Dr.Agon

    25.02.2019 17:48
    Sukob interesa???
    Ko zaposli brata u javnom preduzeću.......
    ili
    Ko služi vojsku 50m od roditeljske vile na moru sagrađenu od zajma za zemljotres u Crnu Goru......
    Ma ima tih sukoba još ali džaba!!!!???
    1#5
  • Msp

    25.02.2019 17:06
    Haha
    Sve je isto samo njega nema
  • Dr Dejan

    25.02.2019 16:49
    Sps@sns
    Naprednjaci hvale sps. Sto je vlast slatka. Sutrra ce biti obrnuto, Slankamenac mora revans dati i hvaliti Mirovica.
    Resenje je svima koji imaju rodbinske veze, otkaz i zaposliti decu sa novim prezimenima.
    Ucmala je sredina medicinari i politicari ,dajte sveze krvi, da nam zdravstvo ozdravi i stane na zdrave temelje.
    Otkaz svima(Slankamenac, Edita, Gojkovic.......) koji rade privatno. Hocemo da nasa nezaposlena deca rade i zive u Srbiji.
    Politicari, ministre Loncaru odvojite drzavno od privatnog zdravstva. Neka se odluce gde ce. Dosta javasluka u drzavnoj ustanovi nemaju termina jer se odmaraju , u privatnim klinikama cvrkucu.
  • Dr Milanče Mitovski

    25.02.2019 16:26
    МИЛАНЧЕПИГРАМИ
    Толико се проблема осуло по народу, једни гладују, други страдају, трећи негодују и тако редом од промене до промене, а фактички све је исто по оном народном: "Свиње се мењају, а корита остају иста";


    (НАЈ)ПОРУКА

    Још ничија није
    Горела до зоре
    Па неће ни твоја
    Сосо диктаторе.

    ШМИНКЕРИМА СОСЕ

    Ако Сосу бране лепотом,
    Како тренутно ствари стоје,
    Сосини спасиоци су добротом
    Козметичари и статистичари.

    СОСАГРАМ

    Соса је преседан,
    народ је донео суд,
    да је лично паметан,
    а друштвено луд.

    БОРСКО КЛИЦАЊЕ

    Док му Бор
    ласка и кличе,
    он му масне
    лажи сриче!

    HAPPYDIPLOMA

    Ради престижног школовања са светом,
    не мора на неком да се кола ломе,
    да и наше вође, није фер, са својим сплетом,
    морају да покажу мукотрпно стечене дипломе.

    ГРАДЊАГРАМ

    Богаћење, код нас, преко ноћи
    спада у експлозивно горуће теме,
    а градња топионице бакра моћи
    да стигне рокове радом и треће смене.

    РЕФОРМЕ

    Свака влада уводи реформе,
    У Србији томе се не види краја,
    Ко не подржи те борбе
    Лако ће остати без јаја!
  • Dejan I Katarina

    25.02.2019 16:17
    Posteno preko veze
    Smena Edite Stokic!
    Smena Mirovica!
    Svi sluzbeni polozaji nagrade za prljave radnje!
  • Đura

    25.02.2019 16:12
    Znači agencija za borbu protiv korupcije pogrešila?Znači ćerka Slankamenca nije zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine na neodređeno?Ona je tamo samo virtuelno?Da se Slankamencu plati odšteta za narušavanje ugleda i časti.Sram vas bilo.Poštenog čoveka ste našli da prozivate za sukob interesa.Taj sto grama kafe nije uzeo u životu a kamoli da je zaposlio ćerku.A ćerka mu i ne radi tamo.Ili ipak radi?Ili ćerka ne radi u kliničkom centru ili je Slankamenac u sukobu interesa i Mirović laže.Nema trećeg.Ili je i Mirović u sukobu interesa?
  • Zoki 021

    25.02.2019 16:08
    debeljko
    Mogčli bi tebe malo da priupitaju za behaton i tome slično ?Pravi se javio!!
  • deca se zaigrala

    25.02.2019 16:03
    Sada se igramo kao deca,kobojagi pare,otkazi...
    Kobojagi policija,sud,agencije...kobojagi drzava.
    Banana:)
    Sve neka kobojagi igra.
  • Menadzment

    25.02.2019 16:01
    Istina
    Kompletan menadzment treba fa da ostavku, kako bi se ova jadna deca zaposlila. Svi su profesori i svi rade privatno. Otkaz pa u privatluk. Maltretiraju decu koja su tesko zavrsila medicinu,za razliku od profesorske dece koja su prosetala pored fakulteta u dzipovima. Ta ista deca su asistenti bez ijednog objavljenog rada.
    Svi ti profesori cine jedni drugima po pitanju dece, zena, svastika,svalerki......sva mesta su njihova, ne daj boze da se neko umesa da im poremeti planove, tesko njemu. .....njihova deca imaju 10 koje daju kolege, a deca bez ledja mogu da idu u Nemacku.
    Zasto Slankamenceva ne ide u Nemacku kad je tamo lepo, sto bi ona ima dobra ledja, tata potpisuje i tera decu iz klinickog centra. To je psihijatar koji to radi na naucnoj bazi za svoje kolege i oni za njega...dokle tako????narode oni nas kao lece. Polozilli zakletvu....samo svoj interes gledaju i privatno rade....dokle...da li smo mi kao narod slepi ili glupi...dosta dosta odgovarajte za ono sto radite...
  • Dejan

    25.02.2019 16:01
    Posteno preko prezimena
    Malo je ostavka oca! Krivicna prijava protiv sr Slankamenca zbog cerke a I zbog tudje dece kojima svojim potpisem zivot unistava.
    Dr Sonja Slankamenac javno da bude ispitana sa pre ostalih 125 kandidata, da odgovara na pitanja pred njima I da ih u oci gleda.
    Smena Edite Stokic, predsednika komisije, koja je primila dr Sonju Slankamenac!!!
  • Ivanov

    25.02.2019 15:46
    Posteno preko veze
    Dr Slankamenac je sacinio komisiju za prijem svoje cerke, gde su dr Edita I dr Dejan bili clanovi, pored ostalih, a dr Edita predsednik. Potpisali su prijem njegove cerke, a Dr Edita zanagradu posta je direktor, a Dr Dejan upravnik jedne klinike za hirurgiju.
    Otkaz cerki I primiti nekog od 126 drugih kandidata ciji roditelji ne rade u privatno Kcv! Ima dr Slankamenac I drugih zloupotreba sluzbenog polozaja.
    A ima ih I Mirovic I dr Gojkovic.
  • Miloš

    25.02.2019 15:42
    realan
    Mirović se trudi i čini napore da u mnogim segmentima pomaže razvoju Vojvodine. Problem je što na neke stvari ne može uvek da utiče bez usaglašavanja sa Republikom i neke velike stvari nisu u prvom planu Beogradu. Primer je fruškogorski koridor koji je izuzetan projekat i značio bi mnogo Vojvodini. Možete ga voleti ili ne, ali On se ponaša veoma pristojno, ne vodi osvetničku politiku kakvu bi neki drugi vodili i radi na razvoju, gleda da se ravnomerno ulaže u sve opštine, u razne oblasti. Problem su neki koji se kriju iza njega i provlače, koji se kriju iza stranke, a takvi kvare sliku. Dr Slankamenac koji je izuzetan lekar i koji je zaista uspešno rukovodio, sad je doživeo orkestriranu hajku, potežu se sitne birokratske fore, dok se pred nekim ozbiljnim aferama ćuti. Navedite danas neku nedovršenu investiciju za koju su date pare i gde, a prisetimo se svega ovoga što je naveo. Malo objektivnosti, ne odmah osuđivati bez promišljanja.
  • komsa

    25.02.2019 15:41
    @Sale
    na Glavici u distriktu gradnje budzovana,odmah na pocetku
  • Dr Milanče Mitovski

    25.02.2019 15:40
    МИЛАНЧЕПИГРАМИ
    Толико се проблема осуло по народу, једни гладују, други страдају, трећи негодују и тако редом од промене до промене, а фактички све је исто по оном народном: "Свиње се мењају, а корита остају иста";


    (НАЈ)ПОРУКА

    Још ничија није
    Горела до зоре
    Па неће ни твоја
    Сосо диктаторе.

    ШМИНКЕРИМА СОСЕ

    Ако Сосу бране лепотом,
    Како тренутно ствари стоје,
    Сосини спасиоци су добротом
    Козметичари и статистичари.

    СОСАГРАМ

    Соса је преседан,
    народ је донео суд,
    да је лично паметан,
    а друштвено луд.

    БОРСКО КЛИЦАЊЕ

    Док му Бор
    ласка и кличе,
    он му масне
    лажи сриче!

    HAPPYDIPLOMA

    Ради престижног школовања са светом,
    не мора на неком да се кола ломе,
    да и наше вође, није фер, са својим сплетом,
    морају да покажу мукотрпно стечене дипломе.

    ГРАДЊАГРАМ

    Богаћење, код нас, преко ноћи
    спада у експлозивно горуће теме,
    а градња топионице бакра моћи
    да стигне рокове радом и треће смене.

    РЕФОРМЕ

    Свака влада уводи реформе,
    У Србији томе се не види краја,
    Ко не подржи те борбе
    Лако ће остати без јаја!
  • Inspektor Višekruna

    25.02.2019 15:37
    Zašto Slankamenac?
    U stvari zašto samo on?
    Zbog nepotizma?
    Rekao bih da nije usamljen primer!
  • Katarina

    25.02.2019 15:35
    Postenje???????
    Posten Slankamenac?? Primio posteno svoju cerku a drugima zagorcava zivot. Od 126 kandidata bas njegova cerka je najbolja. Zasto njoj nisu dali otkaz. Nije se pojavila sa ostalim kandidatima na razgovoru da i njoj postave 3 pitanja u vezi struke. Nije ni cudo jer je u komisiji bila dr Edita Stokic koja je primila cerku , otac stavio potpis. Sada sjasi Kurta da uzjasi Murta ,Editi se vraca dug i ona je direktor. Slankamenac ce mozda imati posla sa savescu kad ode u penziju po pitanju svojih potpisa i unistavanja tudjih zivota. Postoje deca cije zivote unistava neka i njrgovoj cerki bude sve kako joj je otac zasluzio,a vraca se sve. Neka uziva u penziji ako mu je cista savest.Srecnooooo!!!!?????
  • Agencija u raljama

    25.02.2019 15:27
    Slankamenac je podneo ostavku, šatro, , jer nora u penziju a pre toga jer garažirao čerku.
    Mirović se upustio u ocenu rada Agencije za borbu protiv korupcije !!?? njemu se javilo da je Agencija pogrešila.!!??
    Ne treba da kažem da Agencija ima raznih prijava za korupciju čelnika SNS, lažnog doktorata Siniše Malog, a ne sme da pipne u sistemsku korupciju ove vlasti.!!

  • Dr Mr.....

    25.02.2019 15:26
    Dr. I ostali
    Zašto je tata nije zaposlio kod sebe u privatnu ordinaciju?Poznajem devojku dr.koja je imala bolji prosek od nje,ali to je dr.Slankamenac....Šta reći???
  • vladaN

    25.02.2019 15:23
    Agencija...
    ...treba da se pozabavi Mirovicem,a “ pesnik” da objasni odakle je stekao svu imovinu. Naravno posle toga sledi tužilaštvo.ATP Vojvodina nje završena priča.
  • Bole

    25.02.2019 15:15
    Javio se pravi, samo stranka,politika,funkcije,prevare,čitav život na grbači nas radnika i naroda!
  • kenjač

    25.02.2019 15:03
    kenjanje
    Napredno seljobersko pišanje po narodu......
  • Koka kole

    25.02.2019 15:01
    U Vojvodini...ovo ono..
    Jel Vojvodina nezavisna država? Nije, prema tome nemate pravo da lupate duple poreze nama koji preživljavamo. Naplaćujete za odvodnjavanje nepostojećih njiva. Kad ćete Koletu da naplatite za odvodnjavanje? Dok je tajkuna, nema ovde života samo bitisanje.
  • Sale

    25.02.2019 14:32
    Ma sta mi naprica
    Mirovic nazidao onoliku viletinu na Popovici, a ovamo proziva Agenciju. Od kojih para si je finansirao majstore. Da nisi odvajao od mesecne plate?
  • nebesky

    25.02.2019 14:32
    Boles'
    Da li ste sigurni da ustaAVokršitelj nije pokupio neke bakterije & viruse prilikom posete onoj bolnici? Mislite o tome... #1od5miliona #gotovje
  • ex chapman

    25.02.2019 14:06
    sećate se
    onog grafita - Miroviću, vrati se u obor!? nažalost, Mirović ne samo da se nije vratio u obor, nego je od tada ozbiljno avanzovao :) srećan vam put u Jevropu braćo Srbi!
  • Advokat

    25.02.2019 14:00
    Pravo i pravda
    Da se neko bavi pravom i korupcijom, mirovic nikada ne bi bio tu gde jeste, tako da ne prdi uz vetar.
  • Pravi Opalim te g...

    25.02.2019 13:55
    Vi patriJoti ste totalni kreteni! Neuke ljige i prevaranti. Ljudi odavde ne odlaze, oni BEZE od vas.
  • jo

    25.02.2019 13:43
    Primer
    Uvek se pitam gde smo mi živeli svih ovih godina dok ne dođoše ovi ultra light radikali.Ima li bar nešto a da nije najbolje od kad je sveta i veka,od tita naovamo ili poslednjih 10-15 godina.Mi nismo ni svesni u kakvoj smo bedi živeli dok se " stručnjaci " nisu dohvatili vlasti.Sad je sve med i mleko,para ko šaše bar po njima.
  • Money

    25.02.2019 13:29
    Korupcija u Srbiji - otkud to ?
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corruption_in_Serbia
    https://www.business-anti-corruption.com/country-profiles/serbia/
  • Jole

    25.02.2019 13:25
    Gradjanin
    Da nije sve ovo tuzno bilo bi smesno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna